Persoonlijk leiderschap als levenskunst

Als 25-jarige jongedame mocht ik al leiding geven aan 150 mensen. Mijn opleiding was gericht op het organiseren en bedenken van reizen, niet op leiding geven. Je zou mijn stijl van leiding geven nu ‘ authentiek leiderschap’ noemen. Puur en zuiver zonder poespas.Het vertrouwen van mijn werkgever en korte communicatie-lijnen maakt mij een blij mens, wat zich vertaald naar een gelukkige organisatie. Op mijn 29ste maak ik de overstap naar een internationaal reisbedrijf en krijg leiding over 3 afdelingen, voel mij hier de kaas in het tosti-ijzer, enerzijds de directie die meer miljoenen wil en anderzijds mijn teamleden waar ik goed voor wil zorgen. Na 4 jaar neem ik ontslag, maak een reis om de wereld en start op mijn 32ste  met Creatie Travel.

De kunst van het leven start bij vertrouwen hebben in je jezelf en je eigen kunnen.

Door mijn enthousiasme groeit mijn bedrijf jaarlijks met een miljoen omzet en medewerker. Door die snelle groei vergeet ik mijzelf en als je dan met aandacht naar je leven kijkt, ontdek je dat je geleefd wordt. Mijn bedrijf is een rijdende trein en ik weet zelf niet meer waar de rem zit. Voel intuïtief dat ik het rustiger aan wil doen, maar dat is lastig door de zorg voor klanten, medewerkers, bedrijfspand en gezin. Veel ballen omhoog houden vergt veel energie. Na een succesvol event voor 600 medewerkers van ABN AMRO willen mijn benen niet meer vooruit,  kort daarna  besluit ik afscheid te nemen van mijn team, waardoor ruimte vrij komt voor persoonlijke ontwikkeling. Filosofie, Biodanza en tantra brengen mijn lichaam en geest weer in balans. Prachtige instrumenten om mijn persoonlijk leiderschap te her-pakken over lijf en bedrijf.

En zoals Ghandi  zei : leef alsof je morgen gaat sterven en leer alsof je voor altijd blijft leven!

Persoonlijk leiderschap is bewust worden van jezelf en je gevoelens. Door in beweging te komen ervaar je het hele spectrum van mens zijn. Voor mij is dansen meer dan bewegen op muziek, het is expressie geven aan je gevoel en het leuke is dat iedereen kan dansen, het is een van onze aangeboren vermogens. Zodra je meer bewust wordt en ervaart wat er in je omgaat leer je de leiding te nemen over je leven.

Deze kennis en know how vertaal ik in leiderschapsreizen nieuwe stijl, het gaat niet om de bestemming, maar om de inhoud. Naast de vormgeving en organisatie geef ik energieke workshops, inspiratie coaching en werk met coaches die allen 1 doel hebben: jou leren het beste uit jezelf te halen, je team en je bedrijf. En dat noem ik een APK voor lijf en bedrijf!

Monique Sajet