biodanza, dans van het leven

Bewegen op muziek heeft een positief effect op lichaam en geest en stimuleert de verbinding tussen ons beider hersenhelften. Dansen werkt op alle niveau’s door. Dansen vitaliseert en maakt je blij. Bovendien ga je vaak veel beter slapen omdat je je hoofd leeg danst. Dit hoor ik van veel deelnemers en ik ervaar het zelf ook.

Wat is Biodanza?
Biodanza is een lichte, plezierige en diepzinnige methode voor persoonlijke groei. Ieder mens heeft potentiële kwaliteiten die worden uitgenodigd, gestimuleerd en ontwikkeld om verder tot bloei te komen. De belangrijkste basis is een veilige groep. Plezier, gelijkwaardigheid, aanmoediging en respect creëren een sfeer waarin je contact maakt met je oorspronkelijke spontaniteit. Biodanza creëert in wekelijkse lessen een aanmoedigende situatie, waar je beweegt, contact maakt met jezelf en de groep. Je herontdekt je vermogen jezelf te zijn in aanwezigheid van anderen.

Verloop van een workshop ( een vivencia)

Eerst dansen we op swingende en gepassioneerde muziek. De tweede helft op verstillende muziek die je naar binnen brengt. Je danst alleen, samen of met de groep en leert in beweging te komen vanuit je gevoel. Iedereen kan het, dus waag de stap en kom in beweging.

Biodanza maakt je blijer en vitaler. Het geeft ontspanning en stimuleert je ontwikkeling. Voel en ervaar wat muziek met je doet. Het is bovendien gezond en heeft een positief effect op je immuun-systeem. Het biedt zachtheid en harmonie in onze voortrazende samenleving. Uit je hoofd en in je lijf, genieten van wat het leven biedt. Wil je weten wat het is; filmpje. 

Algemene info en wat doe ik aan?

We bewegen op muziek uit alle werelddelen, op blote voeten of zachte dansschoenen en makkelijk zittende kleding. Je hebt geen danservaring nodig. Iedereen kan bewegen op muziek!

Wil jij leren dat leven een kunst is, je lichaam opnieuw ontdekken, je hart verder openen en je talenten ten diepste ontwikkelen, kom dit zelf ervaren!

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de biodanzaschool in Rotterdam en sinds 2019 ben ik didactisch docent en mag dansers opleiden dit mooie vak uit te oefenen. Voor algemene informatie, check www.biodanza.nl. Ik geef wekelijkse lessen in het prachtige Brielle, organiseer thema-weekenden voor vrouwen en jaarlijks een biodanza retraite in Frankrijk.

Geef je hier op voor inspiratiemail en blijf op de hoogte over mijn activiteiten.