biodanza, dans van het leven

Bewegen op muziek heeft een positief effect op lichaam en brein en stimuleert de verbinding tussen de rechter en linker hersenhelft. Dansen werkt goed op alle niveau’s zowel cognitief, fysiek, emotioneel en spiritueel. Dansen vitaliseert je lijf en maakt je blij. Bovendien slaap je veel beter na een avondje biodanza omdat je je hoofd leeg danst.

Wat is Biodanza?
Biodanza is een lichte, eenvoudige, plezierige en tegelijk diepzinnige
methode voor persoonlijke groei. Het gaat ervan uit dat ieder mens
potentiële kwaliteiten in zich heeft die alleen maar uitgenodigd,
gestimuleerd en ontwikkeld hoeven worden om tot bloei te kunnen
komen. De belangrijkste basis voor de uitnodiging om meer tot leven
te komen is: een veilige groep en plezier. Plezier, gelijkwaardigheid,
aanmoediging en respect creëren een sfeer waarin je weer contact
kunt maken met je oorspronkelijke spontaniteit, moed en prachtige
menselijke vermogens. Biodanza creëert in wekelijkse lessen van ongeveer anderhalf uur een heel echte en aanmoedigende situatie, waar binnen je kunt bewegen, contact kunt maken met jezelf, anderen, en de groep. Je herontdekt je vermogen om jezelf te zijn in aanwezigheid van anderen.

Voor starters bied ik drie achtereenvolgende lessen voor  € 40,- of acht lessen achter elkaar voor € 100,-.  Losse lessen zijn € 15,- ( alleen voor ervaren dansers ) of € 50,- per maand. Voel je welkom in Tinte waar ik van 20.00 tot 21.30 uur in CBS Tintestein aan de Strypsedijk 48 wekelijkse lessen in levenskunst geef, voel je welkom. Meld je aan via monique.sajet@biodanza.nl of welkom@moniquesajet.nl

Verloop van een biodanza workshop :

Het eerste gedeelte dansen we op swingende en gepassioneerde muziek. De tweede helft beweeg je op verstillende muziek die je naar binnen brengt. Je danst alleen, samen of met de groep. Je leert in beweging te komen vanuit je gevoel. Iedereen kan het, dus waag de stap en kom in beweging.

Wat doet biodanza met je ? Het maakt je blijer en vitaler. Het geeft plezier, ontspanning, contact en stimuleert je ontwikkeling. Je voelt en ervaart wat muziek met je doet. Biodanza is gezond en heeft een positief effect op jouw lichaam, geest en je brein. Het biedt zachtheid en harmonie in een voortrazende samenleving. Uit je hoofd en in je lijf, genieten van wat het leven te bieden heeft. Het gaat er om dat jij je lekker voelt bij wat je doet. Wil je weten wat biodanza is; filmpje. 

Algemene info en wat doe ik aan?

Je beweegt op muziek uit alle werelddelen, op blote voeten of zachte dansschoenen en makkelijk zittende kleding. Je hebt geen danservaring nodig. Je gaat je fysiek en mentaal krachtiger voelen om verder te bewegen op de golven van jouw bestaan.

Wil jij leren dat leven een kunst is, je lichaam opnieuw ontdekken, je hart verder openen  en je talenten ten diepste ontwikkelen, kom dit ervaren!

Sinds de eeuwwisseling ben ik op ontdekkingsreis naar lichamelijk welzijn voor mijn bedrijf Creatie Events & Wellness Travel en ontdek ik door toeval biodanza. Ik start de opleiding aan de biodanzaschool in Rotterdam en sinds faciliteer sinds mei 2014 biodanza tijdens workshops, dagen en retraites voor iedereen die zich open wil stellen en ontwikkelen tot een completer mens. Sinds 2019 ben ik didactisch docent en mag ik dansers opleiden dit mooie vak uit te oefenen. Voor algemene informatie, check www.biodanza.nl

Geef je hier op voor inspiratiemail en blijf op de hoogte over mijn activiteiten.