blog

Aandacht + Passie = Kracht!

Als reisarchitect was ik altijd op zoek naar de ultieme reisbeleving voor mijn klanten. In 2000 bezoek ik een internationaal congres in Tunesie en maak kennis met thalasso therapie. Daar start mijn passie voor het fenomeen wellness en verdiep mij in de eeuwenoude tradities in de wereld van welzijn. Ervaar zelf de 4000 jaar oude holistische geneeswijze Ayurveda uit India, de 2000 jaar oude Sanitas Per Acqua (SPA) uit het Romeinse Rijk en de relatief jonge methode Biodanza (jaren zestig, vorige eeuw) uit Chili.

In 2008 mag ik voor 600 medewerkers van ABN AMRO een retentie-bijeenkomst organiseren. Drama, stem, intuitie, yoga en haptonomie staan op het verrassende menu. Als eindverantwoordelijke voor inhoud en  organisatie van dit programma sta ik vier dagen onder hoog-spanning. Mijn elastiekje knapt bijna, kan niet meer lopen, mijn rechterbeen doet het niet meer. Mijn dokter adviseert een paar maanden rust, als ondernemer is dat lastig. Besluit een week te kuren en kom tijdelijk tot rust. Gaandeweg realiseer ik dat mijn lichaam en geest rust nodig hebben en besluit mijn bedrijven af te slanken. Na een emotionele periode ga ik  werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling en start met studeren. Publiceer 2 boeken over levenskunst en in 2015 studeer ik af met levenskunst als medicijn bij beschavingsziekten.

In 2018 maakt choreograaf Noes Fiolet een ballet van mijn ABC van levenskunst.De cirkel is rond, Na 40 jaar reizen over het wereldbolletje geef ik nu workshops voor meer gezondheid en vitaliteit in leven en werk, dit noem ik een APK voor lijf en bedrijf. We hebben allemaal wel eens een APK nodig, zowel ons lijf als bedrijf. APK staat voor Aandacht + Passie = Kracht. Ale wij meer aandacht geven aan ons lijf en met de passie (=overgave) ontstaat er Kracht om verder te gaan. In roerige tijden verlies je dat soms uit het oog en probeer je dit met macht. Volgens mijn ervaring en filosofie werkt macht averechts. Aandacht en Passie zijn nodig in een steeds verder digitaliserende wereld.

Kom in beweging en reserveer een workshop en ervaar zelf wat een APK voor jouw lijf en bedrijf kan doen.

 

 

Getagd ,