Biodanza als dansend pad naar levenskunst

Zo lang ik mij kan herinneren ben ik dol op dansen. Als peuter in de box en later als puber in de disco. Voor mij geen drank en drugs maar muziek en dans. Tot mijn 32ste blijf ik wekelijks dansen, totdat ik Creatie Travel start en moeder word. Toen begonnen de pijntjes en begrijp er eerst niets van.

Totdat ik op de bank lig van de fysio en het langzaam tot mij door dringt: ik dans niet meer. Door wekelijks te dansen kun je alle stress van je af laten glijden. Je komt weer bij jezelf. Ik begreep het maar kon er niet zo veel mee, want een moeder in de disco?

Als ondernemende moeder balanceerde ik op het randje van een burn out, Na een doodgeboren kindje, echtscheiding en auto-ongeluk begreep ik dat er iets moet veranderen. Ik start met Wellness Travel, wat ik achteraf pas kan zien is dat ik op zoek was naar rust en harmonie in mijn hectische leven. Na jaren zoeken ontdek ik Biodanza : op blote voeten voluit het leven dansen. Verbinding maken en van daaruit je verbinden met de ander.

In 2010 start ik met de opleiding tot facilitator en in 2015 studeer ik af op het thema Biodanza als helend medicijn tegen de beschavingsziekten. Ik deel dit met iedereen die er voor open staat. Biodanza is een uitnodiging jouw dans te dansen en het plezier daarvan te beleven. Maar het is ook zoveel meer, het is de poëzie van de menselijke ontmoeting de wetenschap, kunst en liefde. Dansen is beweging, spreken met je lichaam en met andere lichamen een gemeenschappelijke taal vinden, terwijl je de muziek belichaamt.

Bovendien kan iedereen dansen, het is een van onze aangeboren vermogens. Onze eerste kennismaking met de wereld is beweging en een flinke brul. Een Biodanza-sessie is een uitnodiging deel te nemen aan de kosmische dans met als doel ons volledige potentieel te activeren.Het is een levensstijl die ik graag deel. Mijn passie is mensen blij maken. Dit heb ik eerst gedaan door reizen te organiseren. Nu faciliteer ik wekelijks Biodanza in Brielle/Tinte, maandelijks in Rotterdam en jaarlijks in Frankrijk. Zo integreer ik mijn passies.

Dankzij Biodanza heb ik geleerd naar mijn lijf te luisteren. Ik neem nu voldoende rust en geniet dagelijks van het leven.

Kom ook eens proeven wat Biodanza voor jou kan betekenen op dinsdagavond in Tinte of zaterdagavond in Rotterdam. Wil je liever een prive-sessie ? Maak dan een afspraak voor een levenskunst-sessie, dan gaan we samen op pad naar de mooiste bestemming : jezelf zijn!

Liefs van Monique Sajet

Levenskunstcoach

0631908910