Blog

Dansen als medicijn

Vanaf dinsdag 18 januari kun je wekelijks dansen. Bewegen op muziek is leuk, gezond en helend. Voel je welkom. We dansen op blote voeten of zachte dansschoentjes in een gemakkelijke outfit, de eerste helft van een workshop dansen we vitaliteit en creativiteit op swingende muziek en de tweede helft gaan we meer de verstilling in met klassieke en melodieuze muziek. Mijn workshops worden altijd ervaren als een feestje van vreugde en verbinding. Sinds 2014 geef ik wekelijks les in Brielle, Tinte en Rotterdam voor jong en oud, mannen en vrouwen. Je hebt geen danservaring nodig. We dansen intuitief op ritmische en melodische muziek. Hou jij van muziek en wil je in beweging komen? Meld je aan!

Voor 3 lessen betaal je € 40,- of voor 8 lessen € 100,- Meld je aan via welkom@moniquesajet.nl, via Facebook Biodanza is Monique of per app op 0631908910

Mijn opa heeft een kast vol potjes. Als jong meisje vraag ik wat er in zit. Pillen van de dokter maar die slik ik niet! Mijn medicijnen zijn lekker eten, humor en de allerkleinste briljanten. Hij bewaart zijn schatjes in luciferdoosjes en schuift ze terug in de la, nadat hij ze bewondert heeft. Ik heb opa niet vaak ontmoet. Mijn moeder vertrekt met haar nieuwe liefde naar Italie en als we terug zijn zie ik hem drie keer. Een bijzondere man die zich geen zorgen maakt over de dood. Tijdens de oorlog is TBC zijn redding en zegt; ik word 80. Kort na zijn tachtigste verjaardag krijg ik een bericht; opa is niet meer. Mede door zijn verhalen geloof ik niet in pillen voor ieder ditje en datje.

Door het leven te dansen schud ik overtollige stress van mij af. Als werkende moeder stop ik met dansen en ga pijntjes ervaren in mijn lichaam. Bij de fysio besef ik dat ik niet meer dans! Jaren later ontdek ik biodanza en voel dat dansen mijn medicijn is. Een gezond alternatief voor chemische brouwsels van geld graaiende farmaceuten voor beschavings-ziekten als burn out en depressie. Bewegen op muziek werkt diep door in je cellen. Door biodanza herschrijf je je geschiedenis op positieve wijze. Je wordt vitaler, sensueler, creatiever en affectiever. Het gelukshormoon oxytocine wordt opnieuw aangemaakt waardoor je je gelukkiger voelt. Je leert op speelse wijze luisteren naar de signalen van je lichaam.

Biodanza laat mijn dansers groeien op velerlei gebied in hun leven. Soms gooien ze het roer om en kiezen voor een vak wat ze echt leuk vinden. Van verpleger naar timmerman of omgedraaid. Bij biodanza draait het om de kernvragen

1. doe ik wat ik wil doen?

2. woon ik waar ik wil wonen? en

3. leef ik met wie ik wil leven?

Al dansend kom je erachter of alles op dit moment klopt of dat je iets wil veranderen op je levenspad. Niet morgen maar nu! Biodanza is magisch en goed voor lichaam en geest.