Blog

Dansen als medicijn

Bewegen op muziek is leuk, gezond en helend. Voel je welkom tijdens mijn workshops op dinsdagavond en iedere eerste zaterdag van de maand. We dansen op blote voeten of zachte dansschoentjes in een gemakkelijke outfit, de eerste helft van een workshop dansen we vitaliteit en creativiteit op swingende muziek en de tweede helft gaan we meer de verstilling in met klassieke en melodieuze muziek. Mijn workshops worden ervaren als een feestje van vreugde en verbinding. Ik geef lessen in levenskunst in Brielle, Tinte en Rotterdam voor jong en oud, mannen en vrouwen. Je hebt geen danservaring nodig. We dansen intuitief op ritmische en melodische muziek. Hou jij van muziek en wil je in beweging komen?

Stuur een berichtje naar monique.sajet@biodanza.nl of bel mij op 0631908910.

Mijn opa heeft een kast vol potjes. Als jong meisje vraag ik wat er in zit. Pillen, maar die slik ik niet, medicijnen zijn lekker eten, humor en de allerkleinste briljanten. Hij bewaart zijn schatjes in luciferdoosjes. Ik heb mijn Joodse opa niet vaak ontmoet. Mijn moeder vertrekt met haar liefde naar Italie en eenmaal terug ontmoet ik hem slechts drie keer. Het is een vrolijke man die zich geen zorgen maakt over de dood en zegt; ik word 80. Kort na zijn tachtigste verjaardag krijg i bericht; opa is niet meer. Mede door zijn verhalen geloof ik niet in pillen. Mijn briljantjes zijn muziek en dans.

Door het leven te dansen schud ik de stress van mij af. Als werkende moeder stop ik met dansen en ga pijntjes ervaren. Op de bank bij de fysio besef ik dat ik niet meer dans. In 2010 ontdek ik biodanza en voel dat dansen een gezond alternatief is voor chemische brouwsels van geld graaiende farmaceuten om een burn out en depressie te voorkomen. Bewegen op muziek werkt diep door in je cellen en herschrijf je je geschiedenis op positieve wijze. Je wordt vitaler, sensueler, creatiever en affectiever. Het gelukshormoon oxytocine wordt opnieuw aangemaakt waardoor je je gelukkiger voelt. Je leert op speelse wijze luisteren naar de signalen van je lichaam.

Biodanza laat mijn dansers groeien op velerlei gebied in hun leven. Soms gooien ze het roer om. Van verpleger naar timmerman of omgedraaid. Bij biodanza draait het om de kernvragen

1. doe ik wat ik wil doen?

2. woon ik waar ik wil wonen? en

3. leef ik met wie ik wil leven?

Al dansend kom je erachter of alles op dit moment klopt of dat je iets wil veranderen op je levenspad. Niet morgen maar nu! Biodanza is magisch en goed voor lichaam en geest.