blog

Dansen, de universele taal

‘ Life is not about waiting for the storm to pass, but learning how to dance in the rain’

 

Dansen is een helend medicijn voor lichaam en geest. Door te dansen maak je ruimte voor nieuwe mogelijkheden en komt er levensenergie vrij te bewegen op de golven van je bestaan. Dansen haalt je uit je denken, brengt je in je lijf en geeft een rijker bewustzijn. De eenvoud van de dans is waar kracht ligt.

De beschrijving uit wikipedia :

” dans is een kunstvorm of sociaal gebeuren dat meestal op beweging duidt van het lichaam, vaak in combinatie met muziek. Het wordt gebruikt als emotionele expressie, sociale interactie of in een spirituele of uitvoerende vorm. Dans kan gezien worden als een vorm van non verbale communicatie tussen mensen, maar ook tussen dieren ( paringsdansen). Figuurschaatsen, rolstoeldansen en ritmische gymnastiek zijn disciplines in de danssport. Het bewegen van bladeren aan een boom kun je ook zien als dansen. Soorten dansen variëren van streekgebonden dansen, zoals volksdansen, flamenco, latin, tango en klassiek ballet. Dansen kan betekenisloos zijn, zoals bij ballet, maar als er ritme wordt ingevoegd kan er een verhaal mee worden verteld. ”

Intuïtief heb ik altijd gevoeld  dat dansen mij bevrijd van de ‘ lasten’ van het dagelijks bestaan. Door te dansen voel ik mij beter en dat gevoel gun ik iedereen. Zo’n tien jaar geleden . ontdek ik biodanza, het leuke van biodanza is dat iedereen het kan, jong, oud, man of vrouw, in een rolstoel of in een zwembad. Dansen is een hobby, passie en nu ook mijn vak en deel het met iedereen die er voor open staat. Als docent en als trainer/coach.

Dansen is de universele taal, die wij allen begrijpen/verstaan. De muziek neemt ons mee. Ga mee op ontdekkingsreis en dans het leven.

Monique Sajet, APK voor lijf in bedrijf

 

 

Tagged , , ,