blog

Dansen, de universele taal

‘ Life is not about waiting for the storm to pass, but learning how to dance in the rain’

Sinds juli mogen wij weer dansen. Als ik dans voel ik mij gelukkig en gezond. Dansen is een helend medicijn. Door het leven te dansen maak ik ruimte vrij voor nieuwe mogelijkheden. Dansen brengt mij in mijn lijf en geeft een rijker bewustzijn. De eenvoud van de dans is waar de kracht ligt.

dans is een kunstvorm /sociaal gebeuren dat op beweging duidt van het lichaam in combinatie met muziek. Het wordt gebruikt als emotionele expressie, sociale interactie of in een spirituele of uitvoerende vorm. Dans kan gezien worden als vorm van non verbale communicatie tussen mensen, maar ook tussen dieren ( paringsdansen). Figuurschaatsen, rolstoeldansen en ritmische gymnastiek zijn disciplines in de danssport. Het bewegen van bladeren aan een boom kun je ook zien als dansen. Soorten dansen variëren van streekgebonden, zoals volksdansen, flamenco, latin, tango en klassiek ballet. Dansen kan betekenisloos zijn, maar als er ritme wordt ingevoegd kan er een verhaal mee worden verteld. “

Intuïtief heb ik altijd gevoeld dat dansen mij bevrijd van de ‘ lasten’ van het dagelijks bestaan. Door te dansen voel ik mij beter en dat gevoel gun ik iedereen. Zo’n tien jaar geleden ontdek ik biodanza, het leuke is dat iedereen het kan, jong, oud, man of vrouw, in rolstoel of zwembad. Dansen is mijn hobby en passie en deel het met iedereen die er voor open staat. 

Dansen is de universele taal, die wij allen begrijpen/verstaan. Muziek neemt ons mee. Ga mee op ontdekkingsreis en dans het leven.

Monique Sajet

Dans het leven met Monique Sajet

Tagged , , ,