blog

Dans, de universele taal

‘ Life is not about waiting for the storm to pass, but learning how to dance in the rain’

Dansen is helend en universeel. Ieder mens kan dansen! Door te bewegen op muziek maak je ruimte vrij voor nieuwe mogelijkheden en geeft een rijker bewustzijn. De eenvoud van de dans is waar de kracht ligt.

dans is een kunstvorm /sociaal gebeuren dat op beweging duidt van het lichaam in combinatie met muziek. Het wordt gebruikt als emotionele expressie, sociale interactie of in een spirituele of uitvoerende vorm. Dans kan gezien worden als vorm van non verbale communicatie tussen mensen, maar ook tussen dieren ( paringsdansen). Figuurschaatsen, rolstoeldansen en ritmische gymnastiek zijn disciplines in de danssport. Het bewegen van bladeren aan een boom kun je ook zien als dansen. Soorten dansen variëren van streekgebonden, zoals volksdansen, flamenco, latin, tango en klassiek ballet. Dansen kan betekenisloos zijn, maar als er ritme wordt ingevoegd kan er een verhaal mee worden verteld. “

Intuïtief voel ik dat dansen mij bevrijd van de ‘ last’ van het dagelijks bestaan. Dit weet ik al vanaf de eerste keer dat ik op de dansvloer sta. Door dansen voel ik mij vrij en dat gevoel van vrijheid gun ik iedereen. Sinds 2010 jaar ervaar ik door biodanza dat je je hele leven kunt blijven dansen. Iedereen kan dansen, jong, oud, man of vrouw. Dansen is mijn passie die ik graag deel het met iedereen die er voor open staat, sinds mei 2014 ben ik afgestudeerd en sinds 2019 ben ik didactisch docent. Vanaf najaar 2022 organiseer ik een leergang persoonlijke ontwikkeling met een grandioos team van docenten en kunstenaars waarin de pijlers kunst, muziek en dans jou verder brengen op jouw levenspad en de keuzes die je daarin maakt. Dans is een taal die wij allen verstaan. Muziek neemt ons mee. Ga mee op ontdekkingsreis en dans het leven.

Monique Sajet

 

Getagd , , ,