blog

ABC van levenskunst

Ik ben dol op ABC’s… voor mijn creatieve brein een mogelijkheid tot structuur. Mijn persoonlijke ABC bestaat uit Ayurveda, Biodanza en Creatie.

Ayurveda, de holistische levenswijsheid van duizenden jaren oud ontstaan in de Indusvallei. Arts en auteur Deepak Chopra heeft deze levensfilosofie eind vorige eeuw herontdekt en in het licht gezet. Of in de publiciteit gebracht, zo kun je dat ook noemen. Op mijn queeste ontdek ik Ayurveda rond de eeuwwisseling. Een verlangen naar zingeving bracht mij naar een Ayurvedisch centrum in Normandië. De arts Kyran Yvas nodigt mij uit voor een Ojaskar week- welzijns-kuur en als herboren rij ik huiswaarts. Volledig in een andere dimensie. Onderweg vergeet ik mijn portemonnee en in vertrouwen rij ik twee uur terug.. en ja hoor, hij ligt er nog. Vanaf dat moment zal mijn leven nooit meer hetzelfde zijn. 

Biodanza is de dans van het leven. Op mijn zoektocht naar wat is wellness. de combinatie van wellbeing en fitness = gezondheid door beweging ontdek ik de kracht van Biodanza. Door je gevoelens en ervaringen te dansen verwerk en transformeer je naar gelukkig zijn. De beweging naar buiten en naar binnen creëren ruimte, harmonie en ook begrip en acceptatie. Het eerste opleidingsweekend dansen we de god Dionysos, in een gelukzalige roes rij ik naar huis, vrij, vrolijk en zonder oordeel, de Monique die ik in diepste wezen ben. Bewegen op muziek is een prettige, vreugdevolle en leerzame methode je volledige potentieel tot bloei te brengen. Het voelt in het begin als 2 totaal verschillende werelden : de warme liefdevolle wereld van Ayurveda en Biodanza en de harde buitenwereld. Het wordt tijd die twee werelden te verbinden.

De C van Creatie Travel, creativiteit, een leven altijd in beweging. Gedurende 25 jaar heb ik honderden incentive- en motivatiereizen en events georganiseerd voor multinationals zoals ABN AMRO, IBM, LG Electronics en vele anderen. Van 20 tot 700 gasten, altijd tip-top georganiseerd en tot in detail uitgevoerd. Al deze kennis en know how gebruik ik nu voor de organisatie en inhoud van unieke leiderschapsreizen.