Authentiek leiderschap als levenskunst

Als 25-jarige mocht ik al leiding geven aan 150 mensen. Mijn opleiding was gericht op organisatie en uitvoering van reizen, niet op leiding geven. Je zou mijn stijl nu  authentiek leiderschap’ noemen. Puur en zuiver zonder poespas. Het vertrouwen van mijn werkgever en korte communicatie-lijnen maakte mij een blij mens, wat zich vertaalde naar een gelukkige organisatie. Op mijn 29ste maakte ik de overstap naar een internationaal bedrijf en gaf daar leiding aan 3 afdelingen, waardoor ik mij de kaas in het tosti-ijzer voelde, de directie die meer miljoenen wil en mijn teamleden waar ik goed voor wil zorgen. Na 4 jaar neem ik ontslag, maak een reis om de wereld en start op mijn 32ste  met Creatie Travel.De kunst van het leven start bij vertrouwen hebben in je jezelf en je eigen kunnen.

Door mijn enthousiasme groeit mijn bedrijf en vergeet ik mijzelf. Als je dan na 10 jaar de balans opmaakt, ontdek je dat je geleefd wordt, het bedrijf is een rijdende trein. Voel intuïtief dat ik verlang naar rust wat lastig is door zorg voor klanten, medewerkers, pand en gezin. Veel ballen omhoog houden. Na een succesvol event voor ABN AMRO willen mijn benen niet meer.

Niet lang daarna besluit ik afscheid te nemen van mijn team, waardoor ruimte vrij komt voor persoonlijke ontwikkeling. Filosofie, Biodanza en tantra brengen lichaam en geest in balans. Prachtige instrumenten om mijn persoonlijk leiderschap te her-pakken over lijf en bedrijf.

‘Leef alsof je morgen gaat sterven en leer alsof je voor altijd blijft leven’ Ghandi

Persoonlijk leiderschap is bewust worden van jezelf. Door in beweging te komen ervaar je het hele spectrum van mens zijn. Voor mij is bewegen op muziek, het expressie geven aan je gevoel, de ultieme manier om levenskunst te beoefenen. Het leuke is dat iedereen kan dansen, het is een van onze aangeboren vermogens. Zodra je meer bewust wordt en ervaart wat er in je omgaat leer je de leiding te nemen over je leven.

Mijn levenswijsheid – en ervaring gecombineerd met 35 jaar werkervaring op leidinggevende posities vertaal ik in leiderschapsreizen nieuwe stijl: Genius Quest.  Ik werk samen met coaches die slechts 1 doel hebben: jou leren het beste uit jezelf te halen, je team en je bedrijf.

En dat noem ik een APK voor lijf en bedrijf!

Monique Sajet

Reisarchitect en levenskunstenaar