blog

De kracht van authentiek leiderschap

Persoonlijk leiderschap is bewust worden van jezelf. Door in beweging te komen ervaar je het hele spectrum van mens zijn. Voor mij is bewegen op muziek, expressie geven aan je gevoel, de ultieme manier om levenskunst te beoefenen.Zodra je meer bewust wordt en ervaart wat er in je omgaat leer je de leiding te nemen over je leven.

Als 25-jarige directie-assistente geef ik leiding aan 150 mensen. Mijn opleiding was gericht op organisatie en uitvoering van reizen, dus niet op leiding geven. Nu zou je mijn stijl authentiek leiderschap noemen. Puur en zuiver zonder poespas. Gezond boerenverstand en het vertrouwen met korte communicatie-lijnen maakte mij een blij mens, wat zich vertaalde naar een gelukkige organisatie. Op mijn 29ste maak ik de overstap naar een internationaal bedrijf en geef leiding aan 3 afdelingen, waardoor ik mij de kaas in het tosti-ijzer voel : de directie die meer miljoenen wil en mijn teamleden waar ik goed voor wil zorgen.

Uiteindelijk neem ik al na 3 jaar ontslag, heb geen zin meer in politieke spelletjes ! Maak een reis om de wereld en start op mijn 32ste  mijn eigen reisorganisatie  Creatie Travel.

De kunst van het leven start bij vertrouwen hebben in je jezelf en je eigen kunnen.

Door mijn enthousiasme groeit mijn bedrijf en vergeet ik mijzelf. Als je dan na 10 jaar de balans opmaakt, ontdek je dat je geleefd wordt, het bedrijf is een rijdende trein. Voel intuïtief dat ik verlang naar rust wat lastig is door mijn zorg voor klanten, medewerkers, en eigen pand en alleenstaande moeder met 2 opgroeiende zonen.. Veel ballen omhoog houden. Na een succesvol event voor ABN AMRO wil mijn lijf niet meer.Niet lang daarna besluit ik afscheid te nemen van mijn team, waardoor ruimte vrij komt voor persoonlijke ontwikkeling. Filosofie en Biodanza brengen mijn lichaam en geest weer in balans. Prachtige instrumenten om persoonlijk leiderschap te her-pakken over lijf en bedrijf.

‘Leef alsof je morgen gaat sterven en leer alsof je voor altijd blijft leven’ Ghandi

Mijn levenswijsheid gecombineerd met 35 jaar werkervaring op leidinggevende posities vertaal ik in nu in een ontwikkelingsprogramma voor leiders: Genius Quest.  Samen met coaches hebben wij slechts 1 doel: jou leren het beste uit jezelf te halen, je team en je bedrijf en een gezonde balans tussen werk en prive.

Ga je mee ?

Monique Sajet

Levenskunstcoach