blog

biodanza in Brielle op dinsdagavond

biodanza beweegtt je

Dansen wordt wel beschouwd als een van de meest essentiële en heilzame activiteiten voor de mens. Niet voor niets verklaarde Nietzsche, een nogal geremd figuur in het dagelijks leven

” ik zou alleen geloven in een God die kon dansen.” 

Muziek en dans hebben de kwaliteit in iedere cel van ons lijf door te dringen. Soms wil ik iets beredeneren maar besef al lang wat goed is. Noem het intuïtie, buikgevoel of instinct. In veel culturen wordt dansen gezien als een vorm van lichaamsbeweging die iets belangrijks bijdraagt aan onze geestelijke toestand. Het baden in de ritmische klanken van een diepe bas, je armen en benen bewegen op dezelfde uitzinnige manieren, je ogen kruisen met de blik van een onbekende, zweetdruppels die over je rug lopen en je compleet verliezen in dansen. Aan de andere kant van de oceaan experimenteert de Chileense arts en docent Rolando Toro (1924-2010) in 1968 met muziek en dans als medicijn.

Wat is Biodanza?
Biodanza is een lichte plezierige en diepzinnige methode voor persoonlijke groei. Ieder mens heeft potentiële kwaliteiten die uitgenodigd, gestimuleerd en ontwikkeld worden om tot bloei te komen tijdens de dans van het leven. Belangrijk is veiligheid, plezier en gelijkwaardigheid. Aanmoediging en respect creëren een sfeer waarin je contact maakt met je oorspronkelijke spontaniteit, moed en menselijke vermogens. Biodanza creëert een aanmoediging waarbinnen je je ontwikkelt tot blijer mens, contact maakt met jezelf, anderen en je vermogen ontdekt helemaal jezelf te zijn in aanwezigheid van anderen.

Iedere dinsdagavond kun je met mij dansen op de Turfkade 6 in Brielle. Je bent van harte welkom vanaf 19.30 uur en we starten 20.00u. Iedere avond dansen we een bepaald thema en leer je meer over jezelf. Het is eigenlijk de leukste manier om je te ontwikkelen.

Biodanza workshops zijn eerst vitaliserend en eindigen met ontspannende oefeningen. Je gaat uit je hoofd en in je lijf waardoor je beter naar je lichaam leert luisteren en beter gaat slapen. Na het dansen drinken we een thee met wat lekkers. We dansen op blote voeten of zachte dansschoentjes, neem een vestje mee en draag makkelijk zittende kleding. Neem een kussentje of dekentje mee en flesje water. Laat mij van te voren weten of je komt. Iedereen is welkom op mijn dansavonden voor een leven in balans! Ben je nieuw en wil je biodanza meemaken? stuur een bericht naar monique.sajet@biodanza.nl of 0631908910

Getagd , ,