theaterconcept voor scholen

Adolescenten staan voor lastige keuzes. Welke opleiding kies ik? Wat wil ik worden? Wie ben ik eigenlijk? Onze workshops bieden de tools spelenderwijs keuzes te maken voorbij het cartesiaanse denken.  Op ontdekkingsreis naar de wijsheid van je hart en de vertaling maken van voelen naar doen. Effectief leren luisteren naar de signalen van je lijf zodat een burn-out of depressie voorkomen kan worden.

Bio centrische educatie  is in de jaren zestig van de vorige eeuw ontwikkeld. Muziek en beweging spelen een centrale rol in deze vorm van educatie, die de wereld langzaam aan het veroveren is.

Tijdens onze workshops worden acteurs, dansers, decorbouwers, filmers, grimeurs, figuranten en technici gekozen en ontdekken leerlingen spelenderwijs meerdere kwaliteiten in zichzelf. Want zeg nou zelf, wat heb je aan algebra als je ouders gaan scheiden? Jezelf leren kennen is een mooie bijkomstigheid van bio-centrische educatie.

Waarom? Theater verbindt doordat emoties uitvergroot worden ervaren. Weten wie je bent geeft energie. Theater biedt ruimt aan de grote thema’s van het leven zoals liefde, haat, afgunst en jaloezie. Emoties waar wij soms geen raad mee weten, maar voor iedereen herkenbaar zijn.

Shakespeare was een briljant visionair van de menselijke passies, zoals ambitie, kwaadaardigheid en wraak in Macbeth. Opstandigheid tegen plannen van het universum na het verliezen van macht en eer en schuldgevoel in King Lear en de metafysische twijfels in Hamlet. Zuivere liefde van jonge mensen in Romeo and Juliet. Onbeantwoorde liefde die zelfmoord als enige uitweg ziet in Ophelia en jaloezie die tot moord leidt in Othello, om maar wat te noemen. Thema’s die nog steeds een rol kunnen spelen in de mens. Zonder twijfel zij menselijke passies, emoties en gevoel van de hand van de genieën uit de literatuur boeiender dan van psychologen die een beperkte kijk hebben op de wereld van affectiviteit. Fundamentele emoties als volheid, broederschap, seksueel verlangen, extase, intimiteit en verbazing, evenals de mystieke dimensies worden ervaren tijdens de workshops.

Filosofie en mythologie zorgen voor een andere kijk op ons mensbeeld en vormen de boeiende bagage voor onze reis naar volwassenheid. In ons concept komen mythologie, filosofie, muziek en beweging samen. Sinds 1997 verdiep ik mij in persoonlijke ontwikkeling aangewakkerd door  ‘Godinnen in elke vrouw’ van psychiater Bolen raak ik geïnteresseerd in de connectie tussen mythologie en psychiatrie en verdiep mij in westerse filosofie en levensfilosofie uit het oosten. Op ontdekkingsreis vormt muziek, beweging en poëzie een belangrijke rol. Door te voelen ga je je leven beter begrijpen. Leren luisten naar de wijsheid van lichaam, geest en hart ervaren door op betekenisvolle wijze te bewegen op muziek. Nare ervaringen verdwijnen op doeltreffende wijze waardoor je je beter gaat voelen. De combinatie van drie wijsheden uit India ( Ayurveda), Europa ( filosofie ) en Zuid Amerika ( biodanza)  hebben geleid tot dit theaterconcept waarbij je elkaar en jezelf beter leert kennen en de tools meekrijgt voor leven in balans.

Ben je geïnteresseerd? neem contant op met Monique Sajet- 0631908910

 

theaterconcept