Biodanza

Leren dat leven een kunst is
Het lichaam opnieuw ontdekken
Het terugvinden van je hart
Je eigen talenten ten diepste ontwikkelen
De ware menselijke kwaliteit hervinden

Met muziek en beweging leer ik je te dansen op de golven van jouw leven.

Door het leven te dansen leer je jezelf beter kennen en meer genieten van het leven zoals het zich ontvouwt. Je kan wekelijks dansen op dinsdagavond in Tinte aan de Strypsedijk naast of in CBS Tintestein.

Inloop 19.30u, start 19.45u, we dansen tot circa 21.30 u. en drinken daarna een kopje thee.

We bewegen op muziek uit alle werelddelen, op blote voeten of zachte schoentjes en dragen makkelijk zittende kleding. Je hebt geen danservaring nodig. Je gaat je zowel fysiek als mentaal krachtiger voelen om mee te bewegen op de golven van het leven.Wil je mee dansen ? We bieden de volgende mogelijkheden :

1.Vier-danzakaart € 60,00 blijft geldig tot einde van dit jaar.

2. Speciale starters-kaart    € 45,00 voor 4 avonden gedurende 2 maanden voor nieuwe dansers.

3. Losse les € 17,50- alleen voor ervaren dansers

Over de lessen :
Het eerste gedeelte van de avond dansen we onze vitale vreugde op swingende en gepassioneerde muziek, de tweede helft gaan we over naar zachte en verstillende oefeningen op soms klassieke muziek en wereldmuziek die ons meer naar binnen brengt. Soms dans je samen, dan weer alleen of met de hele groep. Biodanza leert je jezelf weer te verbinden met jouw dromen en verlangens en brengt je nader tot jezelf en de ander.

Maandelijks op zaterdagavond een Bio-centrische genietavond in Djoj in Rotterdam-, meer info www.djoj.nl

Wat is Biodanza?

Biodanza is een methode om je gelukkig en vitaler te voelen. Het geeft plezier, vitaliteit, ontspanning, contact en het helpt je in je persoonlijke ontwikkeling. Het werkt het beste als je wekelijks danst in een vaste groep. We dansen op allerlei soorten muziek van Zuid Amerikaanse samba tot klassiek. Geen ingewikkelde pasjes, niet denken maar voelen wat de muziek met je doet, dat is Biodanza. Je hoeft niet te kunnen dansen of lenig te zijn, plezier en contact staan voorop. Biodanza werkt als een medicijn bij stress en depressie. Het is in de jaren zestig ontwikkelt door de psycholoog Rolando Toro in Chili en heeft een positief effect op je energie en relaties. Het bevordert een goede gezondheid van lichaam en geest. We dansen wekelijks rond een bepaald thema met z’n tweetjes, in de groep of alleen. Biodanza biedt zachtheid en harmonie in een voortrazende samenleving. Even uit je hoofd en in je lijf duiken, genieten van al het moois dat het leven biedt. Het gaat er vooral om dat jij je lekker voelt bij wat je doet en plezier ervaart. Je danst op blote voeten of zachte schoentjes en kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Monique is lid van de Vereniging van Biodanza docenten en blijft zich ontwikkelen op dit levenskunstpad.

Nog meer informatie over Biodanza kun je vinden op www.biodanza.nl