Over mij

Trotse mam van drie zonen, geboren in Amsterdam en getogen in Rotterdam als jongste dochter. Gastvrijheid en service geven zijn met de paplepel ingegoten in het Italiaanse restaurant van mijn ouders. Als 19-jarige start ik in de reisbranche en op mijn 25-ste geef ik leiding aan 150 medewerkers, zet een HR-afdeling op, organiseer trainingen en studiereizen en ben gesprekspartner voor heren met stropdas. Mijn werkgever sluit de deals en ik geef het vorm. Boeiende jaren op directie-niveau met als kers op de taart de organisatie van het 75-jarige jubileum voor het familiebedrijf Broere Reizen.

Op mijn 29ste maak ik de overstap naar het internationale bedrijf Hotelplan en geef leiding aan drie afdelingen. Krijg de kans wijzigingen door te voeren op IT-gebied en initieer internationale samenwerkingen. Als manager voel ik mij de kaas in een tosti-ijzer en mijn inspanningen worden niet op waarde geschat. Op mijn 32ste ben ik het politieke spel zat, neem ontslag en vertrek op wereldreis met adressen van honderd potentiele klanten, die ik vanuit alle werelddelen een ansichtkaart stuur.

Op 6 mei 1993 start ik Creatie Travel in het bedrijvengebouw aan de Goudsesingel in Rotterdam. In 1994 koop ik mijn eerste huis en ontmoet de vader van mijn zonen. Twee jaar later wordt ik moeder en verhuis naar Voorne Putten. Mijn bedrijf groeit en in 2000 verhuizen we met zeven medewerkers van de metropool Rotterdam naar een historisch pand in Brielle. Ik baar twee zonen waarvan een doodgeboren. Het verdriet blijft onaangeroerd en in 2004 vertrek ik met mijn jongste zoon van een vrijstaand huis naar een zolder boven de zaak. Als ondernemende moeder balanceer ik op het randje van een burn out. Door onderzoek voor Wellness Travel ontdek ik zelf zoek te zijn naar rust en harmonie in mijn hectische bestaan. Na een black out in 2008 ontdek ik de kunst van het leven door filosofie , coaching en biodanza.

Door in beweging te komen geef ik nu vorm aan nieuwe idealen; meer tijd voor mijn gezin, familie, vrienden en persoonlijke ontwikkeling. Sinds 2014 geef ik les in levenskunst. Op deze wijze draag ik mijn kennis en kunde over aan mensen die hun hoofd willen verbinden met hun hart en handelen vanuit liefde voor de medemens en de wereld.

Muziek en beweging als inspiratiebronnen voor natuurlijk leiderschap.

‘ de wezenlijke dingen in het leven kun je alleen maar zien met je hart’ uit de Kleine Prins

Geniet en dans jouw leven!

Monique Sajet