Over mij

Wie ik ben? Trotse moeder van 2 zonen, geboren in hartje Amsterdam en getogen in Rotterdam. Middelste dochter van een bijzonder gezin. Gastvrijheid als norm in het restaurant van mijn ouders waar ik hard werken leer te combineren met een passie voor dienstverlening. In 1979 start mijn loopbaan in de reiswereld en als 25-jarige maak ik promotie als rechterhand van de baas. Mag leiding geven aan 150 medewerkers, zet een HR-afdeling op, organiseer trainingen en studiereizen en ben gesprekspartner voor de heren met stropdas. Mijn werkgever sluit de deals en ik geef het vorm. Boeiende en leerzame jaren op directie-niveau met als klapstuk de totale organisatie en uitvoering van het 75-jarige jubileum van Broere Reizen.

Op mijn 29ste maak ik de overstap naar een internationaal bedrijf om leiding te geven aan 3 afdelingen. Door veranderingen in de informatie technologie krijg ik de kans wijzigingen door te voeren op management-niveau en initieer internationale samenwerkingen met collega’s. Soms voel ik mij de kaas in een tosti-ijzer, enerzijds de directie die steeds meer miljoenen wil en anderzijds de medewerkers, waar ik goed voor wil zorgen. Op mijn 32ste ben ik het politieke spelletje zat, neem ontslag en vertrek op wereldreis. Na terugkomst start ik Creatie Travel. Dit bedrijf groeit snel  en rond de eeuwwisseling verhuis ik naar een historisch pand in Brielle. Als ondernemende moeder balanceer ik op het randje van een burn out. Door onderzoek voor Wellness Travel ontdek ik dat ik op zoek ben naar meer rust en harmonie in mijn hectische leventje, gebruik teveel mijn hoofd en te weinig mijn lijf.

Tijdens mijn zoektocht ontdek ik de kracht van Ayurveda uit India, Biodanza uit Chili en de wijsheid van de Griekse filosofen. Ayurveda, de holistische levenswijsheid waarbij de arts kijkt naar wat je doet, wat je eet en hoe je met je lijf omgaat. Bij Biodanza zijn kernvragen : woon je waar je wilt wonen, met wie en doe je wat je wilt doen. Door in beweging te komen ontdek en onderneem je stappen om je idealen te bereiken. Door de Griekse filosofen leer ik wat levenskunst is. Sinds 2012 geef ik les, coach ondernemers en organiseer leiderschapsreizen. Op deze manier draag ik mijn kennis en kunde over aan leiders van nu. Menselijke leiders die hun hoofd verbinden met hun hart en handelen vanuit liefde voor de medemens en de wereld. Tijdens deze reizen gebruik ik naast intellectuele technieken muziek als inspiratiebron voor natuurlijk leiderschap.

Unieke leiderschapsreizen op bijzondere plekken, die uitdagen, verrassen en werkelijk verandering aanbrengen in het functioneren en de denkpatronen van echte leiders. Met 36 jaar ervaring in het bedrijfsleven en 18 jaar persoonlijke ontwikkeling weet ik de juiste vertaling te maken. Wil je op de hoogte blijven, geef je op voor mijn inspiratiemail. Vanaf 08-03-2018, internationale vrouwendag kun je meer informatie vinden op geniusquest.nl

‘ de wezenlijke dingen in het leven kun je alleen maar zien met je hart’ uit de Kleine Prins

Ik ontmoet je graag tijdens mijn lessen in levenskunst of het unieke leiderschapsprogramma Genius Quest.

Monique Sajet, levenskunstcoach