Biodanza als dansend pad naar levenskunst

Zo lang ik mij kan herinneren ben ik dol op dansen. Als klein meisje stond ik in de box te springen en later als puber keek ik smachtend uit naar de disco. Wilde geen minuutje missen. Op 1 glas spa stuiterde ik de avond door. Voor mij geen drank en drugs maar muziek en dans, daar word een mens echt blij van. Bleef doordansen tot mijn 32ste en keek weleens van een afstandje : hoe lang mag ik dit nog doen? Tsja.. toen kwam het eigen bedrijf wat steeds meer tijd in beslag nam, de liefde, de geboorte van onze eerste zoon en opeens was het afgelopen met dansen.

Zo jammer, want toen begonnen de pijntjes. Ik begreep er niets van. Totdat ik op de bank lag van de fysio en het langzaam tot mij door drong: ik danste niet meer! Door wekelijks te dansen kun je alle stress van je af laten glijden. Je komt weer bij jezelf. Bij jouw waarde en je gevoel. Ik begreep het, ik kon er alleen niet zo veel mee, want een moeder in de disco? Nee toch, dat kan echt niet. Dus sleepte ik mij door het leven met af en toe een dansje tijdens een feestje.

Er gebeurde veel in die jaren, ups en downs vroegen hun tol. Als ondernemende moeder met een knap bedrijf balanceerde ik op het ultieme randje van een naderende burn out, DE beschavingsziekte van deze eeuw. Na een doodgeboren kindje, echtscheiding en auto-ongeluk begreep ik dat er iets substantieels moest veranderen in mijn leven. Het ging gewoon niet meer. Dus start ik met Wellness Travel, wat ik toen nog niet wist en achteraf pas kon zien is dat ik zelf op zoek was naar rust en harmonie in mijn hectische leven. Na jaren zoeken naar de ultieme wellness-ervaring ontdek ik Biodanza : dansen om weer helemaal bij jezelf te komen. Gewoon op blote voeten het leven dansen, voluit. Verbinding maken met je essentie en van daaruit je verbinden met de ander. Heerlijk, ik wist niet wat mij overkwam.

In 2015 studeerde ik af op het thema Biodanza als helend medicijn tegen de beschavingsziekten. En ik wil dit supergraag delen met iedereen die hier voor open staat.Biodanza is een uitnodiging jouw dans te dansen en het plezier daarvan te beleven. Maar het is ook zoveel meer, het is de poëzie van de menselijke ontmoeting de wetenschap, kunst en liefde. Dansen is beweging, spreken met je lichaam en met andere lichamen een gemeenschappelijke taal vinden, terwijl je de muziek belichaamt.

Bovendien kan iedereen dansen, het is een van de aangeboren vermogens van de mens. Onze eerste kennismaking met de wereld is beweging en een flinke brul, lekker oer!. Een Biodanza-sessie is een uitnodiging deel te nemen aan de kosmische dans van het leven met als doel ons affectieve potentieel te activeren, dat ons nauwer verbindt met onszelf en het gehele universum.

Het is een levensstijl die ik graag deel. Mijn passie is mensen blij maken. Dit heb ik veel gedaan door reizen te organiseren. Nu faciliteer ik wekelijks Biodanza in Brielle/Tinte, maandelijks in Rotterdam en jaarlijks in Frankrijk. Zo integreer ik mijn passies. Tijdens mijn kennismaking met Biodanza leer ik Johan kennen en sindsdien filosoferen we over een tantra en biodanza vakantie. In april 2018 komt onze droom uit, we organiseren een tantra-Biodanza weekend aan het strand van Oostvoorne! Als je gelooft in je dromen, dan komen ze uit.

Wil je nog weten hoe het met mijn bijna burn out is afgelopen ? Dankzij Biodanza heb ik geleerd naar mijn lijf te luisteren. Ik neem nu voldoende rust en geniet dagelijks van het leven. Dit noem ik APK voor lijf en bedrijf.

Kom ook eens proeven wat Biodanza voor jou kan betekenen in Tinte, Rotterdam of Frankrijk en van 13 tot 15 april in Oostvoorne,

Liefs van Monique

p.s. het staat vast dat wij moeten dansen.